Iconic historic building with a modern Interior

Spaceway, the design and build construction specialists, has recently completed a major renovation project for retirement and financial planning specialists, The James Hay Partnership.

Director for Spaceway, Dominic O’Brien explains how the iconic Dunn’s House building in the heart of Salisbury was refurbished to form a true juxtaposition of design between the historic external façade and its new modern interior and facilities. Creating a space solution for its clients and employees to enjoy and value.

The James Hay Partnership is an existing Spaceway client. Six months prior to this project starting, a smaller project was completed converting a breakout space into additional office space. Due to the success of this work, it was a natural fit for Spaceway to undertake the much larger project of modernising and enhancing the workspace throughout Dunn’s House.

The refurbishment project started with the ground floor of Dunn’s House. This area was being utilised as the company’s underground car park and waste storage facility. Working in close partnership with the architect, common ground was soon established to convert this car park into a reception area, staff entrance and client meeting rooms. The ceiling heights were very low and created several challenges for the team to overcome, it took a lot of careful design and planning to ensure the illusion of light and space.

Although the underground car park has been removed, there is still parking outside the front of the building. The James Hay Partnership now operates a car-sharing scheme to help reduce harmful emissions and help employees reduce their fuel costs.

The building is home to a team of 600 employees, all needing to undertake their daily activities with minimum disruption. Clear lines of communication between Spaceway and its client were essential to ensuring the health and safety of all staff and visitors when entering and leaving the building.

The new reception area has seen a real transformation and is now a welcoming space for everyone who visits, speaking about the project, Shaun Evans, Facilities Manager at The James Hay Partnership, said: “Spaceway did an exceptional job converting redundant space, into a modern, fresh and functional workspace. Our new manned reception not only benefits the entire team, it also provides visitors with added service levels and has made a real difference.”

The upstairs offices have also benefitted from a makeover which included; private meeting rooms, conference rooms and breakout areas. The client was so impressed with the work undertaken, the project was extended to include; new front doors, a staff entrance with security barriers, new signage, glass partitions and the addition of a soundproof doors to ensure client confidentiality is upheld at all times.

The project was completed on time and to budget and took just 16 weeks to deliver. Shaun added:

“We were so pleased with the end results that we have asked Spaceway to provide a quote for another project taking place in the near future at our London office.”